Vždycky jste toužil po tom, vyrábět si alespoň část potravin, které konzumujete, sám, vlastnoručně. Poctivou domácí práci totiž nemůže nic nahradit. Obdivoval jste proto Vaše přátele a známé, kteří potřebné dovednosti vždy ovládali a pěstovali si vlastní zeleninu, zavařovali, kvasili víno nebo udili maso. A tak dlouho jste to všechno obdivoval, odkupoval jejich přebytky a sbíral všechny potřebné znalosti, abyste to jednou také zkusil. Zatoužil jste po vlastním domácím uzeném mase a rozhodl jste se, že využijete stará nevyužívaná kamna v domě po babičce.

Chcete si vyrábět vlastní uzeniny

Předělal jste je proto na takovou malou domácí udírnu. Vejde se tam jen pár šišek masa nebo několik párů klobásek. Maso ze dvora si koupíte od souseda zemědělce a s jeho zpracováním už Vám poradí kamarád. Využil jste rozšířené části komínu, do které se napojují kamna. Komín jste řádně vymetl a v jeho dolní části vybudoval dvířka. Kamna jste vyčistil a nyní je již vše připravené k tomu, abyste zde zavěsil své první výrobky a dva dny je udil v kouři z tvrdého ovocného dřeva. Jste nesmírně zvědavý, jak to dopadne.

Toužil jste po udírně
Ohodnoťte příspěvek