Nosily ho císařovny i elegantní gejši. Tradiční oděv z Japonska přečkal celá staletí módních vln a změn. Chcete se i vy cítit jako japonská kráska, procházející se v letním dni pod korunami kvetoucích třešní? Můžete.
Módní kimona existují ve všech možných variantách. Dají se nosit jako lehký župan, o mnoho přitažlivější než klasické „froťáky“, na pláž, ale správně zkombinovaná třeba i na rande nebo do práce. Vyberete si snadno. Kimona jsou volná, takže se hodí pro všechny typy postav.
gejša japonsko
Vzhledem k tomu, že se zavazují v pase, vítaným způsobem zvýrazní linii. Stačí si koupit tu správnou délku pro vaši výšku a jinak už můžete sáhnout po tom, jehož vzor nebo barva vás nejvíce upoutal. Dají se koupit různá, s třásněmi a květinami, bez třásní a bez květin. K dostání jsou kimona s tradičními japonskými motivy, rybkami, draky i kaligrafií. Existují ale i průhledná, krajková,v barvě smaragdu… Inspiraci se meze nekladou.
V kimonu vám bude příjemně. Tento oděv nikde netlačí ani netáhne, nejsou na něm zipy ani knoflíčky, je lehké a v podstatě o něm nevíte. Jen ho přes sebe přehodíte a hned po sprše vám to bude slušet.
Jak kimono nosit ven? V jednoduché, ale zaručeně stylové variantě si jej jen přepásáte páskem obi,  vezmete si k němu výrazný náhrdelník nebo náušnice. Přidáte oblíbené sandále nebo baleríny, uvažovat se dá i o podpatcích.
Možností je ale víc. Pod kimonem přehozeným přes ramena se mohou objevit džíny i tílka (pozor na kombinování vzorů, většinou se hodí jednobarevný top). Moc hezky vypadá pod kimonem crop top. Kimona se výborně hodí ke stylu boho, který se vrací k přírodě a uvolněnosti v oblékání i myšlení.
květované kimono
Ať už je to váš případ nebo ve vás jen zanechal hluboký dojem film Gejša, kimono bez váhání oblékněte. Tradice východu jsou nám dnes přístupnější než kdy dřív. Můžeme se jim tedy otevřít a obohatit o něco nového svůj šatník i svůj světonázor.